Home » Bedrijven » Krikke
Welkom bij Krikke
Laten we elkaar beter leren kennen.
Krikke Culinaire Groothandel 2
Ons werkgeversprofiel
  • Techniek, productie en bouw
Ontwikkelingsdoelen
12. Verantwoorde Consumptie en Productie
8. Waardig Werk en Economische Groei

Wij zijn dé vlees specialist en vleesgroothandel voor de horeca in Nederland.

Krikke is een vleesgroothandel in culinaire specialiteiten met een eigen horecaslagerij. Naast het leveren van kwaliteitsvlees levert Krikke ook andere onderscheidende (lokale) producten aan hotels, restaurants, maaltijdverstrekkers en cateraars.

Historie familiebedrijf

Sinds 2012 staat Ivo Krikke, als vierde generatie, aan het roer van het familiebedrijf. Het begon allemaal met zijn overgrootvader, die handelaar was en een winkeltje in Groningen had. Diens zoon kreeg het handelen met de paplepel ingegoten. Met zijn passie voor vlees en vleesproducten richtte hij in 1951 een eigen tussenhandeltje op, waarbij hij zijn leveranciers met zorg uitkoos, want alleen het beste vlees was goed genoeg voor zijn klanten.

Gaandeweg groeide de groothandel, evenals het assortiment en het klantenbestand. Ook de horeca kwam in beeld. Intussen stond de derde generatie klaar om het stokje over te nemen. Steeds meer begon de groothandel zich op de horeca te richten.

Door het assortiment uit te breiden met culinaire specialiteiten en in te spelen op het veranderende inkoopgedrag van de klant ontstonden nieuwe kansen. Dat is waarin de huidige generatie, bij wie de passie voor vlees eveneens duidelijk voelbaar is, zich nog verder in onderscheidt: de emotie van een mooie stuk vlees waarbij een mooi pakket aan andere producten aangeboden kan worden.

Word onderdeel van de familie

Onze vacatures 1

Grou
Website
Biensma 34, Grou
info@krikke.nl